2012.01.05. 10:18 Szolárium

Minden második szolárium káros

Már csak minden második szolárium káros

 

A Kossuth Rádió gyorsfelmérése szerint nem aggódnak a szoláriumgépek állapota miatt a barnulni vágyók. Optimizmusukat erősítheti, hogy hivatalos adatok szerint egyre több a biztonságos gép.

Idén már negyedik éve tart a közös európai szolárium-ellenőrzési piacfelügyeleti akció. 2009-ben a felmérésben részt vevő tagállamokkal összehasonlítva Magyarország a legrosszabb eredményeket elért országok közé tartozott az UV sugárzás tekintetében, az ellenőrzött szoláriumok mindössze három százaléka bizonyult megfelelőnek. A helyzet azóta sokat javult, a tavalyi 28 százalék után idén az első negyedévben már 54 százalékos volt a megfelelési arány. Igaz, a többi szolárium továbbra is az előírtnál erősebb UV-sugarakat bocsát ki - foglalkozott a témával a Kossuth Rádió Napközben című műsora. 

Az Európai Uniós szabványok szerint az UV sugárzás nem haladhatja meg 0,3 watt/négyzetméter értéket, amit a hatóság folyamatosan ellenőriz – mondta el a műsorban a Magyar Kereskedelmi Engedélyeztetési Hivatal piacfelügyeleti osztályának szakmai főtanácsadója. Cserti Istvánné megerősítette: az ellenőrzéseknek és a tájékoztató kampányoknak köszönhetően sokat javult a hazai helyzet, sokan megértették, hogy a készülékek vizsgálata nem valami ellen, hanem valamiért: a fiatalok egészsége érdekében történik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://solarium.blog.hu/api/trackback/id/tr813521227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása