2010.11.10. 14:57 Szolárium

Szolárium káros hatásai

Hogy mennyire káros a szolárium, és hogy ne csak a pozitív dolgokról beszéljünk.

Addig addig mondogatták a szakemberek, hogy ne menjünk szoláriumba vagy napra mert káros, hogy a lakosság 70 %-a D vitamin hiányban szenved.

 
Az időjárás sem teszi lehetővé, hogy megfelelő D vitamin szintre tegyünk szert. Pláne nem a téli időszakban.
 
Dr. Veronique Bataille így nyilatkozott:
"Olyannyira igyekeztünk megértetni az emberekkel, hogy milyen káros hatásai lehetnek az ultraibolya sugaraknak, hogy vannak, akik akár egész évben 15-ös faktorszámú krémmel kenik magukat, hogy elkerüljenek mindenfajta sugárzást. Nem azt akarjuk mondani, hogy a napozás egészséges, hiszen nyilvánvalóan van kockázata, de az embernek szüksége van némi napfényre, hogy egészséges maradjon."
 
A szolárium káros hatásai egyre több médiában szerepeltek első helyen az utóbbi időben. Azonban az ésszerű és mértékletes napozás igenis fontos egészségünk szempontjából.
 
Télen nem mehetünk minden héten 1-2 napra napsütötte tengerpartra (sajnos, bár megtehetnénk), így a téli időszakban D vitamin szintünk szinte teljesen lemerül.
 
Összegezve a leírtakat, mértékkel és ésszel használjuk az UV fényt, jöjjön az a Napból, vagy a mesterségesen generált napágyból. Figyeljünk oda a fokozatosságra, és a mértékre.
 
forrás: joy.hu

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://solarium.blog.hu/api/trackback/id/tr942438567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dev69 2010.12.01. 14:49:32

Azt olvastam sok helyen, hogy káros a szolárium.
Hatásait azonban sokan nem ismerik, csak a káros részén.
Pedig, ha megnézzük azokat a biopozitív hatásokat, melyeket a szolárium ad nekünk, akkor elgondolkodtató a téma.
Ezt most felsorolom:
- D vitamin
- téli depresszió
- jó kedv
- barnaság

Napozni többet szoktunk, mégis csak a szolárium az, amit károsnak nevezünk.
süti beállítások módosítása